6 έννοιες που αλλάζουν νόημα όταν γινόμαστε γονείς


Κάποια πράγματα πριν γίνουμε γονείς τα θεωρούμε δεδομένα, δεν τους δίνουμε την αξία που τους αρμόζει ή έστω τροποποιούνται κατά πολύ εξαιτίας της ύπαρξης ενός παιδιού. Μάθετε περισσότερα...

Ξεκούραση: Πριν μείνετε έγκυος και πριν αποκτήσετε παιδί, ο ύπνος ήταν μια βιολογική ανάγκη την οποία καλύπτατε ανά πάσα ώρα και στιγμή. Τώρα με το παιδί ο ύπνος είναι ελάχιστος και όταν έρθει η ώρα να πάτε στο κρεβάτι σας, νιώθετε ότι πηγαίνετε στη...γη της επαγγελίας!

Διατροφή: Μια ακόμα βιολογική ανάγκη, την οποία δεν είχατε και πολύ ψηλά στη συνείδησή σας πριν γίνετε μανούλα. Πλέον, λόγω παντελούς έλλειψης χρόνου, κοντεύετε να ξεχάσετε πότε ήταν η τελευταία φορά που φάγατε με την ησυχία σας μέσα στο ίδιο σας το σπίτι!

Χουζούρεμα: Και σε ποια δεν αρέσει να χουζουρεύει στο κρεβάτι το πρωί, ιδιαίτερα στα ρεπό από τη δουλειά. Από τη στιγμή όμως που πλέον έχετε παιδί, ούτε στα ρεπό έχετε τη δυνατότητα για χουζούρεμα. Με το που χτυπήσει στο ξυπνητήρι πρέπει να σηκωθείτε σε χρόνο dt και να αρχίσουν άμεσα οι υποχρεώσεις της ημέρας.

Ψυχαγωγία: Έχουμε τονίσει κατ'επανάληψη ότι, ως γονιός, οι ανάγκες σας για ψυχαγωγία περιορίζονται στο ελάχιστο και συνήθως «καλύπτονται» σε παιδότοπους και φιλικά σπίτια. Πάνε οι εποχές που μπορούσατε να πάτε για ποτό με το σύντροφό σας ή να δείτε μια ταινία μέχρι αργά στο σπίτι.

Ανεμελιά: Αυτή την έννοια σχεδόν την ξεχνάτε όταν γίνετε γονείς, με δεδομένο ότι έχετε συνεχώς στο κεφάλι σας σκοτούρες, έννοιες και γενικά τα πάντα περιστρέφονται γύρω από το παιδί. Ακόμα και διακοπές να πάτε, το κεφάλι σας δεν αδειάζει εντελώς επί της ουσίας.

Αγάπη: Κανένας άνθρωπος δε γνωρίζει το πραγματικό νόημα της αγάπης πριν γίνει γονιός. Αυτής της άδολης αγάπης δηλαδή που νιώθετε για το παιδί σας, δίνοντας τα πάντα χωρίς να περιμένετε ανταπόδοση.